Papegojorna

Ture

 moluck-kakadua, född ca 1966?
Han kom till oss i maj 2013, heltam och människopräglad, men han hade inte alls haft det bra. 

Hur många hem han haft och vad han varit med om vet vi inte. Vi vet bara att vi var det 6:e på de senaste 2 åren då han kom till oss. Vad de gjort mot honom vet vi inte men konsekvenserna hade blivit att han inte litade på människor, speciellt män och var hysteriskt rädd alla hällösa skor som påminner om träskor,  m.m...alla sorters lyftade fotrörelser som påminde honom om sparkar samt höjda händer som håller i något som han trodde skulle kastas mot honom såsom fjärrkontroller, mobiler m.m. Många anfall med hårda bett tog det innan han lugnade sig. 2 år sov jag (Christina) med armen i hand bur. Så fort han inte kände att jag var nära så skrek han för full hals.

Idag är han är en helt fantastiskt underbar enmans-sällskapsfågel till sin matte, som han tillbringar all sin vakna tid ihop med, alltid nära nära på axeln när matte gör saker han kan hänga med på. Då han kom var fjädrarna på större delen av kroppen bortplockade p.g.a. stress men snabbt har de vuxit ut och nu visar han inga sådana tendenser alls.

Män är inte lika otäcka och detta med skor och fötter har han kommit över. Det går även att både knäppa på tv:n, smsa och ta bilder med mobilen utan att han blir rädd. Det enda som är kvar är rädslan när mobilen ringer och för rörelsen när man höjer den för att svara

 Albin

alba-kakadua född 2004

Albin har däremot bott i samma hem och haft det bra i hela sitt liv. Christina fick honom i present när han var 3½ månad och bara en fågelunge. 

Han är en krävande men helt underbar sällskapsfågel. Frisk, trygg och sund!
Han är den av papegojorna som gillar husse skarpt och gärna väljer hans axel.

Kerstin Karlsson 06.08.2018 15:33

Nu vet jag lite mer om Ture och hans två vänner. Vilka fina berättelser! Det ser ut som om dom kan vistas fritt ute på sommaren! Underbart!

Senaste kommentarer

15.11 | 18:55

Gäss är mycket svårare att sätta ihop än höns. Gränsa av gåshuset och släpp...

07.11 | 17:01

Hej i höstrusket Jag har två ung gäss som ska flytta ihop med 3äldre. Hur sk...

24.06 | 08:59

Hej. F för hund, 2 droppar på huden på vuxna djur och 1 droppe på mindre djur

26.04 | 21:05

Hej Minna. Om du fixar någonstans att vara och minst 6 deltagare åker ja...